Arcont IP, d.o.o.

O e-računu

E-račun je nov način plačevanja računov, ki ga ponuja večina bank v Sloveniji. E-račun je izdan skladno z zakonskimi predpisi in enakovredno zamenjuje račun v papirni obliki, kot smo jih navajeni. S tem smo prijaznejši in odgovornejši do okolja, saj ne uporabljamo papirja, tiska, znamke … Edini pogoj za prejem e-računa je, da ste uporabnik elektronskega bančništva pri eni od bank v Sloveniji.

Naročilo na e-račun je brezplačno. Če ste že uporabnik elektronske banke – spletne poslovalnice, je najbolje, da naročilo izvedete kar preko spletne banke. V spletni banki poiščite E-račune, ki jih največkrat najdete med plačili in tam elektronski obrazec za Prijavo prejemanja e-računa. Sledite napotkom na spletni strani in vpišite vaše podatke. Zelo pomembno je, da vpišete ustrezno ID referenco izdajatelja, ki jo najdete na računu, ki smo ga vam izdali.

Na podlagi te številke vas bomo v Arcont IP d.o.o. v našem informacijskem sistemu lahko identificirali kot plačnika e-računa. ID referenco je treba vpisati samo ob prijavi na e-račun. Po uspešni prijavi bo e-račun prihajal v vašo spletno banko. Računa na papirju vam ne bomo več pošiljali. Tudi plačilo računa bo enostavno. Pridobili boste tudi pregleden e-arhiv, ki nadomešča klasično shranjevanje računov.

Tarifa

Za plačevanje e-računov banke zaračunavajo tarife po veljavnih cenikih, ki so objavljeni na njihovih spletnih straneh. Izvedba plačila običajno stane enako, kot če plačilo izvedete z ročnim vnosom plačilnega naloga in je nedvomno med najcenejšimi načini za plačilo vaših obveznosti.

Udobno, varno, ekološko, hitro, …

 

E-račun pomeni vse to! Za več informacij pokličite našo finančno računovodsko službo na 02 56 44 370.